Sosyal Medya

Güncel

Paralel yapının son 'Marifet’i

Paralel yapıya hizmet eden yayınlarıyla gündeme gelen Muhammed Keskin öncülüğündeki Marifet Dergisi, yine hükümeti hedef aldı.



Ä°smailaÄŸa Cemaati’nin dışında bir oluÅŸum içinde olan Muhammed Keskin öncülüÄŸünde yayınlanan Marifet Dergisi, son sayısında yine Hükümeti hedef aldı. Milli EÄŸitim Bakanlığı ile Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı’nın ehlisünnet inancını ortadan kaldırdığını iddia eden yazı ise paralel yapıya hizmet eden medyada Ä°smailaÄŸa Cemaati’nin AK Parti’yi eleÅŸtirdiÄŸi ÅŸeklinde haberleÅŸtirildi.
YAZI CEMAATÄ°MÄ°ZÄ° BAÄžLAMAZ
Ä°smailaÄŸa Vakfı’ndan yapılan açıklamada, Marifet dergisinde Abdülfettah Kevser imzası ile yayınlanan “Ehl-i Sünnet’i Devlet Kurumlarıyla Yıkmak” baÅŸlıklı yazının cemaatlerinin görüÅŸleri olmadığı vurgulandı. Açıklamada “daha önceki sayılarında da kışkırtıcı bir siyasi muhalefet diliyle Ä°smailaÄŸa Cemaati’ni muhalifleÅŸtirme çabası içinde aynı paralel amacı güden medya çevrelerinin istismar vesilesi yapan söz konusu Marifet dergisinin ilgili yazısı cemaatimizi baÄŸlamamaktadır” denildi.
HÜKÜMETE VURMA GÜCÜ OLDULAR
AK Parti iktidarını hedef alan yazının paralel yapıya yakın basın yayın organlarında birinci haber olarak yayınlanması, dikkatleri Marifet DerneÄŸi ile Gülen cemaati arasındaki iliÅŸkiye çevirdi. Marifet dergisinde daha önce de ‘Yeni Türkiye’ kavramı üzerinden iktidarı hedef alan bir yazı yayınlanmıştı. Muhammed Keskin’in kaleme aldığı yazı baÅŸta Zaman gazetesi olarak Gülen grubuna baÄŸlı tüm medya organlarında “Ä°smailaÄŸa Cemaati’nden Hükümete ağır eleÅŸtiri” ÅŸeklinde manÅŸetten duyurulmuÅŸtu.
PARALELE TAVIR ALAMADI
Marifet Dergisi'nin baÄŸlı olduÄŸu ve Muhammed Keskin’in baÅŸkanlığını yaptığı Marifet DerneÄŸi’nin Gülen grubuna karşı tavır alamaması da Ä°smailaÄŸa Cemaati içinde tartışma konusu olmuÅŸtu. Dershane tartışmasının yaÅŸandığı günlerde Türkiye’deki cemaat ve gruplar Milli Ä°rade Platformu çatısı altında verilen gazete ilanında Gülen Grubuna tepki gösterirken Marifet DerneÄŸi bildiriye imza atmamıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.